Weinrebin Matteusevankeliumin selostuksesta CD 32, vain muutama ajatus. Matt. 7:15-23.

Väärä profeetta lupaa vain tätä maailmaa. Niin kuin käärme. Totuus koskee ihmistä kokonaisuudessaan, eli tämänpuoleisesti ja tuonpuoleisesti. Tuonpuoleinen ei ole todistettavissa, mutta ihminen kuitenkin odottaa sitä – se on usko. Emme saa todistaa tieteellisesti uskon maailman asioita, se olisi Jumalanpilkkaa.

Usko on taivaan alue ja ihminen pääsee sinne.
’Uskon lahja’ on, että meillä voi olla yhteys tuonpuoleiseen. Mutta jos tahdomme todistaa sen, kiellämme vain toisen maailman. Usko elää ihmisessä, eikä tarvitse todistusta. Mutta meidän täytyy pitää usko hereillä, tai jos se on sammumassa, herättää uudestaan. Silloin ihminen on kokonainen. Profeetta puhuu kokonaiselle ihmiselle; molemmille puolille. Ja hän lupaa sekä tämän- että tuonpuoleisen maailman. Kun rakastat, rakastat tuonpuoleisesta, ikuisesta päin.

Mikä on profeettakoulu? Siellä opetettiin tämänpuoleisesta ja tuonpuoleisesta. Siksi oppilaat kuulivat Jumalan äänen. Perimätieto sanoo, ettei sen jälkeen, kun temppeli (Salomonin temppeli) on tuhoutunut, ole enää profeettoja. Eli ilman temppeliä ei ole profeettaa. Mutta temppeli on tai ainakin voi olla minussa, niin kuin Israelkin on minussa. Temppeli rakentaa itsensä! Niin kuin Raamattu kertoo 1. Kun. 6:7. Väärän profeetan tunnistat hänen hedelmistään. Viinirypäleiden ja viikunoiden tilalle tulee orjantappuraa ja ohdaketta.