Uusia Kirjoituksia

Klikkaa kirjoituksista lukeaksesi lisää.

LUUKKAAN 1., 2., ja 3. luvun SELITYKSIÄ/luukkaan-ev.-selityksia

Luukkaan 4. luku/luukas-4.-luku

Luukkaan 5. luku/luukas-5.-luku

Luukkaan 6. luku/luukas-6.-luku

KYMMENEN SANAA/kymmenen-sanaa

Luukkaan 7. luku/luukas-7.-luku

Linkki uuteen kirjoitukseen

/luukas-8.-luku

/luukas-9.-luku

Onko ihme todella koettu?

Dieter Miunsken minulle lähettämä Friedrich Weinrebin sitaatti (Kirjasta Psychologie der Sehnsucht, sivu 202):

Kyse on siitä, onko ihme todella koettu vai oliko se vain "erittäin mielenkiintoista". Jos se koskettaa sinua syvimmältäsi, sanot: Jos näin on, kaikki on toisin, kaikki liittyy toisiinsa, iäisyys! Tällainen hetki voi tulla, sitä ei tiedä etukäteen. Kun Jumala kulkee ohitsesi, voit nähdä Jumalan takaosan. Hetken ajan hän pitää kättään ylitsesi, ja tunnet onnea, sillä hän kutsuu nimeään: laupeus, armo, uskollisuus, hyvyys, anteeksianto. Silloin sinulla on hetkellisesti erittäin mukava olo. Jälkeenpäin huomaat: Se muutti elämäni, se oli ratkaisevaa.

Sitä, mitä se tarkalleen oli, ei koskaan voi sanoa. Joskus olen yrittänyt kerätä "tähtihetkiä" elämästäni. Muistan useita kohtaamisen ihmeitä Sanan kanssa. Tunsin kuin atomipommi olisi räjähtänyt sisälläni ja ajattelin, että se ei voi olla mahdollista! Ja se oli ihanaa. Mutta vuosia myöhemmin tuli uusi pommi, ja vielä myöhemmin jotain aivan uutta.
Se on ketju, helminauha, toisiinsa yhdistettyjä. Ja tunnen, että ne ovat -
kuten sanotaan - rakennuspalikoita ikuisen elämäsi talossa, kaikkine taloon kuuluvine asioineen, siellä sinä sitten asut.